Kaupunkipyörien uusi kausi ei ala toukokuussa 2020 - Lue lisää tiedotteesta

Mikä on kaupunkipyörä - Sykkeli?

Kaupunkipyörä on jokaisen Oulussa liikkuvan yhteisessä käytössä oleva polkupyörä. Sykkeli on aina lähellä, ja liikkuminen on helppoa ja ympäristöystävällistä.

Pyörien käyttöoikeuden voi ostaa päiväksi, viikoksi tai koko pyöräilykaudeksi. Kaikkiin kausiin sisältyy rajaton määrä puolen tunnin pyörämatkoja. Pienestä lisämaksusta voit reissata pyörällä pidempäänkin, kuitenkin enintään viisi tuntia. Käytön jälkeen pyörä palautetaan pyöräasemalle.

Kaupunkipyöräpalvelun käyttäjäksi rekisteröidytään etukäteen palvelun verkkosivulla. Ilman rekisteröitymistä pyöriä ei voi käyttää.

 

Kaupunkipyöräjärjestelmä

Miten paljon kaupunkipyöriä ja pyöräasemia on?

Oulussa kaupunkipyörän nimi on Sykkeli. Kesäkaudella 2019 käytössäsi on 600 pyörää 60 asemalla eri puolilla kaupunkia. Pyörät saadaan käyttöön heinä-elokuun vaihteessa.

Kuka vastaa kaupunkipyöräjärjestelmästä?

Kaupunkipyöräjärjestelmästä vastaa Oulun kaupunki yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut.  Palvelun ylläpidosta vastaa NextBike. Oulun kaupunki vastaa kaupunkipyörien markkinoinnista, https://kaupunkipyorat.ouka.fi -verkkopalvelusta ja kaupunkipyöristä osana Waltti-sovelluksesta sekä Oulunliikenne.fi -reittioppaasta.

Kuka maksaa kaupunkipyöräjärjestelmän?

Järjestelmän toteutuksen takana on Oulun kaupunki. Osa kustannuksista katetaan käyttäjämaksuilla ja mainostuloilla.

Millaiset ominaisuudet pyörässä on?

Kaupunkipyörässä on kolme vaihdetta, käsi- ja jalkajarru, valkoinen etuvalo edessä ja punainen huomiovalo takana. Pyörässä on etukori. Näyttö ja käyttöliittymä sijaitsevat pyörän tarakalla.  Pyörän lukitukseen tarkoitetun lukitusvaijeri sijaitsee ohjaustangon takana. Pyörän numero löytyy rungon viistoputkesta sekä tarakalta.

Mitä tapahtuu, jos joku pyöräasema ruuhkautuu tai tyhjenee?

Ylläpitotiimi seuraa asemien tilannetta ja tasaa tarvittaessa pyöriä tähän tarkoitettujen autojen avulla. Ruuhka-aikoina tulee kuitenkin välillä tilanteita, joissa jokin asema täyttyy tai tyhjenee hetkellisesti. Pahoittelemme tätä ja kiitämme ymmärryksestä!

Miten toimin, jos pyörää palauttaessa asema on täynnä?

Pyörä on mahdollista palauttaa täydelle asemalle. Tällöin pyörä palautetaan muuten normaalisti, mutta se tulee kiinnittää vaijerilukolla asemassa jo kiinni olevaan pyörään.